Description

The badge of a prison uniform, worn by James Whelan in Frongoch internment camp. James Whelan owned a publishing company and was also a tobacconist. Though he had no direct involvement in the 1916 Rising, he was arrested and interned because of material he had published for Patrick Pearse. Badge reads ' D1 46'. Donated by Whelan's granddaughter.Suaitheantas ar an éide phríosúin a chaith James Whelan i gCampa Géibhinn Frongoch.Bhí comhlacht foilsitheoireachta ag James Whelan i mBaile Átha Cliath, agus bhíodh sé ag díol tobac. Ní raibh páirt aige san Éirí Amach féin i 1916, ach gabhadh é agus cuireadh sa ngéibheann é de bharr an t-ábhar a d'fhoilsigh sé ar son Phádraig Mhic Phiarais.